Спаржа насіння Америка
В упаковці 10 насінин
Виявляється, спаржа зовсім не новий овоч на наших городніх ділянках. До революції спаржу вживали в їжу із задоволенням. Потім овоч перейшов у розряд буржуазних, а отже ворожих продуктів і поступово зник з наших столів та грядок. В даний час цей продукт харчування з'являється на прилавках супермаркетів, шкода щойно більше у замороженому вигляді. Адже виростити цей царський овоч на звичайній грядці зовсім нескладно. Потрібно лише мати трохи терпіння та знати правила агротехніки
Посадка на розсаду
Перед посадкою насіння замочують, щоб прискорити проростання. На розсаду насіннєвий матеріал висівають двома способами: посів у розсадні горщики; посів безпосередньо на грядку. Терміни посадки, виходячи з обраного варіанту, різні. Вирощена із насіння спаржа починає приносити врожай лише на 3-й рік.
Догляд за розсадою
Розсаду можна вирощувати без додаткового досвітлення, але бажано поставити молоді рослини на вікно з максимальним освітленням. Температура, за якої відбувається проростання насіння - в середньому 25°С. Полив проводять помірний, головне - не давати ґрунту сильно пересихати. Щоб підтримувати умови на комфортному рівні, накрийте ящик з насінням прозорим пакетом або склом. Перше підживлення вносять через 4 тижні після появи сходів. Потім — через тиждень-два після пікірування.
Пікірування
Пікірування розсади спаржі проводиться, коли рослинам стало тісно загалом розсадному ящику. Зазвичай процедурі піддають сіянці, які досягли 15 см заввишки. Враховуючи, що у розсади коріння досить розвинене, глибина нової ємності має відповідати розміру кореневої системи.
- Щоб сіянці спаржі могли розвиватися далі, їм потрібний вільний простір, що дорівнює 5 см у глибину та 5 см у діаметрі.
- За кілька годин до процедури рослини добре поливають, щоб уникнути травмування кореневої системи. Пікірування проводять методом перевалки - для цього кожен сіянець піддягають за допомогою ложки і разом із грудкою землі переносять у нову тару, при цьому злегка заглиблюючи.
Грунт для розсади повинен бути легким і поживним. Можна самостійно підготувати ґрунтосуміш, що складається з наступних компонентів:
- 2 частини родючого ґрунту;
- 1 частина торфу;
- 1 частина перегною;
- 1 частина піску.
Вигонка спаржі
- Цей процес дозволяє отримати делікатесний та поживний продукт взимку або напровесні. Кореневища 5 або 6-річної рослини викопують із ґрунту в жовтні і поміщають у підвал до зими. Температура приміщення для зберігання повинна бути не вищою за 2°С.
- На початку грудня спаржу висаджують у теплицю.
- Щільність посадки у разі допускається висока — на 1 м² висаджують щонайменше 20 рослин.
- Саджанці засипають шаром, що перепрів перегноєм, близько 20 см і зверху накривають поліетиленовою плівкою.
- У перший тиждень допустима температура має перевищувати 10°С.
- Щойно кореневища рушать до зростання, температуру збільшують до 18°С.
Цей температурний режим слід підтримувати протягом усього періоду збирання врожаю.
Полив та підживлення
Оскільки умови парника дозволяють підтримувати вологість усередині більш високому рівні, полив здійснюється лише за необхідності. Підживлення проводиться тими ж добривами, що у відкритому грунті.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | США |
Культура | Спаржа |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Рік врожаю | 2021 |
Класс семян | 1-й клас |
Насіння в упаковці | 10 шт. |
Вага упаковки | 100 г |
Ботанічні характеристики | |
Холодостійкість | Так |
Посухостійкість | Так |
Висота рослин | Середньорослі |
Стійкість до вилягання | Так |
Користувацькі характеристики | |
Засухостійкість | Так |
- Ціна: 46 ₴