Сочевиця насіння Туреччина
В упаковці 5 насінин.
Сочевиця містить велику кількість рослинного білка, який легко засвоюється організмом, при цьому вміст сірчаних амінокислот та триптофану в сочевиці нижчий, ніж у інших бобових. Сочевиця містить менше жиру, ніж горох і є чудовим джерелом заліза. До переваг можна віднести швидкість приготування сочевиці. У сочевиці міститься фолієвої кислоти більше, ніж у будь-якому іншому продукті. В одній порції приготовленої сочевиці міститься 90% денної норми фолієвої кислоти, що рекомендується.
Сочевиця містить розчинну клітковину, яка покращує травлення та відсуває перспективу раку прямої кишки. Сочевична каша стимулює обмін речовин, підвищує імунітет та нормалізує роботу сечостатевої системи. Зерно сочевиці відрізняється високим вмістом мікроелементів - кальцію, калію, фосфору, заліза, має у своєму складі марганець, мідь, молібден, бор, йод, кобальт, цинк, жирні кислоти групи Омега-3, Омега-6, а також є добрим джерелом вітамінів групи В, містить вітаміни РР, а проростають зерна - вітамін С.
За своїми поживними властивостями сочевиця може замінити хліб, крупи та значною мірою м'ясо.
Сочевиця в рекордсмени за наявності бору, заліза, калію, міді.
Промийте та переберіть насіння. Висипте насіння в друшляк і промийте їх невеликою кількістю води. Потім виберіть та викиньте насіння, яке надломилося, потріскалося або змінило колір.
Посадіть сочевицю навесні. Сочевиця добре розвивається за досить прохолодної погоди, а дозріває вона найкраще влітку, у теплі. Щоб насіння вижило і проросло, температура грунту при посадці повинна бути не нижче 4 °С. Не хвилюйтеся, якщо після посадки трапляться заморозки: більшість паростків виживуть, навіть якщо їм доведеться відновлюватися, починаючи з коріння.
Виберіть сонячне місце, куди надходить достатня кількість води. Сочевиця добре росте як на городі, так і в горщику в домашніх умовах. Найголовніше – це забезпечити рослину великою кількістю сонячного світла. Найкраще садити сочевицю поруч із невисокими рослинами, щоб вони не затуляли світло. Грунт повинен бути досить вологим, але слідкуйте, щоб вода не застоювалася у верхніх шарах ґрунту, інакше коріння сочевиці згниє.
Регулярно пропалюйте та проріджуйте посадки. Бур'яни можуть швидко задушити сочевицю або завадити її зростанню. Щоб уникнути цього, раз на тиждень виділяйте час на прополювання грядок. Ретельно видаляйте усі бур'яни. Якщо рослини сочевиці ростуть занадто часто, затуляють світло і заважають розвиватися, видаліть зайві рослини. Краще одна здорова рослина, ніж кілька слабких і погано плодоносних.
Також завдяки цьому в грунт надходитиме більше повітря. Це зменшить ймовірність виникнення у рослин грибкових та інших захворювань, які можуть розвинутися у застійних ґрунтах.
Бобова культура з цікавою назвою - сочевиця - є справжнім джерелом корисних вітамінів і мікроелементів. Її вживання благотворно позначається на стані як дорослих людей, так і дітей. Регулярне застосування дозволяє впоратися з багатьма захворюваннями і заповнити енергетичні запаси організму.
Сочевиця відрізняється тонким коренем. Висота її стебла здатна коливатися не більше 15-75 див.
Листя короткочерешкове і парноперисте, у їх основи знаходяться вусики. Листочки парні, вони відрізняються овальною формою і довжиною не більше 1 см. Квітконос товстий, в його основі лежить вісь.
Квіти, зібрані в кисті по кілька штук, їхня довжина не перевищує 0,5 см. Зав'язь практично сидяча. Основний період цвітіння червень-липень.
Головну цінність є боби, вони відрізняються ромбічної формою. Використовуються в кулінарії, медицині та косметологи, за рахунок свого унікального складу.
Культура відрізняється приємним запахом, який нагадує горох. При контакті із водою розноситься свіжий аромат.
- Ціна: 25 ₴