Кошик
674 відгуків
+380 (50) 508-42-98
Baobab-exo.com.ua
Кошик
-40%

Скорпіон Тринідаду насіння Мексика

190 ₴

114 ₴

  • Готово до відправки
  • Код: 0166
Скорпіон Тринідаду насіння Мексика
Скорпіон Тринідаду насіння МексикаГотово до відправки
190 ₴114 ₴
+380 (50) 508-42-98
+380 (50) 508-42-98
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Скорпіон Трінідада насіння Мексика


В упаковці 5 насіння.

Тринідад Скорпіон можна вирощувати як багаторічну культуру. Для цього восени всі пагони обрізаються, також обрізається основна частина коренів, припиняється рясний полив. Перець ставиться у тінь. У лютому знову починають виробляти поливи і ставлять рослину на сонячну сторону. Він навіть занесений до книги рекордів Гіннесса. Вирощують його або великі любителі екзотики, або підприємці з промисловою метою.

Перець Скорпіон Тринідада, також відомий як Моруга або Тринідад Моруга Скорпіон, яскраво-червоний Тринідадський – надзвичайно гострий сорт. Він був виведений у Тринідаді та Тобаго в районі Моруга (Куба). Сорт є різновидом чилі. Його гострота за шкалою Сковілла – близько 1,46 мільйона одиниць. Для порівняння, звичайний пекучий перець, що використовується у кулінарії, має близько 3 тисяч одиниць. У 2012 році Скорпіон було внесено до Книги рекордів Гіннеса.

 Він пізньостиглий - до повної зрілості проходить близько 150 днів після сходу.

Кущ високий, по 1-1,5 метра, з округлими, злегка гофрованим листям. Плоди невеликі, округлої форми, сильно горбисті, покриті вм'ятинками, мають видовжені носики. У довжину досягають 8-10 см. Стіни трохи більше 2 мм. Аромат квітково-фруктовий із вираженими цитрусовими нотками. Смак незрілих плодів не дуже пекучий, у ньому можна розрізнити фруктові нотки. Стиглі перці надзвичайно гострі, вживання їх у свіжому вигляді небезпечне опіками слизової оболонки. М'якуш плодів можна сушити і готувати приправи, які використовують у мізерних кількостях. Також у невеликих кількостях шматочки додають у гострі страви та консервацію.

Плюси:

 

  1. широке застосування у промисловості;
  2. економне використання - через пекучість плоди використовуються в кулінарії в крихітних дозах;
  3. стійкість до шкідників та основних хвороб;
  4. гарна врожайність;
  5. можливість вирощувати як багаторічник.

Мінуси:

 

  1. використання та догляд вимагають безлічі запобіжних заходів, рослина небезпечна опіками;
  2. пізньостиглість;
  3. вимогливість до умов вирощування


Перед сівбою зерна замочують для пророщування. Їх кладуть на вологі ватяні диски або тканину і ставлять у тепле місце на кілька днів. Сіють у загальні ємності чи індивідуальну тару, наприклад, торф'яні пігулки чи горщики.
Посів проводять у лютому чи березні, залежно від клімату. Використовують поживний універсальний ґрунт або спеціальну суміш для томатів та перців. Готують її з торфу, піску та ґрунту з городу, додаючи трохи золи та мінеральних добрив. Саморобний ґрунт дезінфікують окропом або прожарюють у печі.

Після сходів забезпечують розсаді тривале освітлення за допомогою ламп. На грядку пересаджують за схемою 40 на 40 чи 40 на 60 див.

 


Агротехнічні заходи щодо догляду за цим сортом вимагають ретельного підходу та регулярності.

Посів та посадка
Розсаду перевалюють у лунки разом із земляною грудкою. У лунки вносять заздалегідь по 50 г компосту чи трохи мінеральних добрив. Заглиблювати не треба.

Полив
Від поливу залежить гострота плодів. У посушливих умовах вони надзвичайно пекучі, а при частому та рясному поливі гострота знижується. Поливати потрібно теплою водою під корінь рано-вранці або ввечері.

Температура
Сорт віддає перевагу сонячним місцям і температурі не менше +15. У холодніших регіонах забезпечують йому укриття чи теплиці.

Підживлення
Підживлюють 3-4 рази у період вегетації. До цвітіння можна вносити органічні добрива (розчини гною або курячого посліду). Під час цвітіння та плодоношення використовують калій та фосфор. Інтервал між підживленням – не менше 2-3 тижнів, перший можна внести на етапі розсади.

Хвороби та шкідники
Через пекучість рослина вона не страждає від шкідників.

Хворіють кущі рідко, лише за порушення правил вирощування. Для профілактики необхідний збалансований полив та підживлення, у приміщенні – гарна вентиляція та часте провітрювання, дезінфекція ґрунту перед посадкою, дотримання сівозміни.

Кущі може вразити сіра гнилизна. Проти неї використовують фунгіциди, наприклад, бордоську суміш або домашні засоби. Від грибків ефективний розчин молочної сироватки або кефіру у воді у пропорції 1:10. Туди додають 5-7 крапель йоду та обробляють кущі.

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникМексика
КультураПерець
Тип продукціїПосівний (насіння)
Сорт/ГібридСкорпион Тринидада
Рік врожаю2021
Класс семян1-й клас
ГМОНі
Насіння в упаковці5 шт.
Вага упаковки100 г
Інформація для замовлення
  • Ціна: 114 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner