Розмарія насіння Голландія
В упаковці 10 насінин.
Теплолюбний, вічнозелений чагарник із синьо-фіолетовими квітами.
Має пряно-смакові та лікувальні властивості.
У кулінарії використовують як приправу до м'ясних страв.
У народній медицині лікують екземи, дерматити, різні запалення та роздратування шкірних покровів.
Допомагає при розумовій втомі та зниженні пам'яті.
Прекрасний засіб проти стресу.
Повертає згасаючий інтерес до життя, посилює інтуїцію. Примушує до активного способу життя. Кущ заввишки 30-50 см, з подовженим, голчастим, вічнозеленим листям. Розмарин має сильний аромат і насичений приємний смак, тому широко використовується в кулінарії. Крім цього, він також має безліч лікарських властивостей. Рослина зацвітає у березні-квітні синьо-фіолетовими квітами. Для продуктивного вирощування необхідна мінімальна температура не нижче 21°С, без різких перепадів. Горщик із розмарином, рекомендується розмістити біля сонячного вікна. Посів насінням зазвичай проводять з кінця лютого до початку березня. Грунт беруть пухкий, родючий з невеликою кількістю піску. Поглиблювати посіви в ґрунт не потрібно, а краще злегка присипати їхньою землею. Насіння часто дуже довго сходить, іноді доводиться чекати до місяця і довше.
У нашому кліматі розмарин у саду зазвичай вирощується як однорічна рослина, тому що він чутливий до низьких температур і не зимує у ґрунті. Якщо ви хочете, щоб кущ розмарину ріс багато років, взимку його слід зберігати у приміщенні, а влітку його пересадіть у сад.
Ця рослина стала популярною ще в Стародавній Греції, коли його назву пов'язали з ім'ям Афродіти, оскільки з грецької вона перекладається як «морська свіжість». Розмарин, насіння якого пропонуємо купити, цінуємо і садівниками, і кулінарами. Першими як декоративна вічнозелена рослина, другою як пікантна приправа. Застосовується він також і в ароматерапії та медицині.
Це вічнозелений чагарник із деревними стеблами. Його листя нагадує голки - вони короткі, шкірясті, зверху темно-зелені, а знизу сірі або білі. Квітки розмарину білого чи блакитного забарвлення. Вони приваблюють бджіл. У природних умовах він зростає 1,5-2 метрів заввишки, але в нашому кліматі висота пагонів становить приблизно 50 сантиметрів.
Розмарин повсюдно використовується на кухні як пряна рослина. Також він має багато цілющих властивостей. Всі частини рослини випромінюють характерний, інтенсивний запах, тому що вона містить велику кількість ефірних олій. Аромат з нотками свіжості хвої сосни та лимона, ніжності моря та терпкості камфари. На кухні ми можемо використовувати як свіжий, і сушений розмарин. Він підходить для м'ясних страв, для риби, картоплі, але також може використовуватися для салатів, супів або маринадів.
- Ціна: 48 ₴