Іван Чай ферментований царський чай
В пакуванні 50 гр об'ємна вага.
Іван-Чай ферментований або Копорський чай - напій, відомий більше десяти століть. Традиція чаювання з'явилася на Русі задовго до знайомства із заморським чорним чаєм. Як заварка використовувалися сушені листя рослини кипрей, і такий чай був у великій пошані. Згідно з російською легендою, кипрей спочатку в народі Іван-чаєм величали ... «... Жив один російський хлопчина, ходив він завжди в червоній сорочці і любив у полі серед чагарників і високих трав водиться. Люди, коли повз нього проходили і помічали серед зелені щось червоне, казали: «Та це Іван, чай, бродить». Так і повелося: почервоніння в зелені асоціювалася з Іваном...». А якось люди розводили багаття і разом із дровами підкинули у вогонь високу траву кипря. Листя Іван-чаю потрапило в киплячий котел, відвар вийшов приємно ароматний, бадьорив і розумів настрій. Так і повелося на Русі Іван-чай заварювати.
Цей напій згадується у стародавніх російських рукописах, його знала і любила Європа, і тому Іван-чай у великій кількості вивозили закордон, де його називали «російським чаєм». У XIX столітті Іван-чай активно експортувався до Великобританії, що володіла величезними чайними плантаціями в Індії, але щорічно купувала десятки тисяч пудів Копорського чаю, віддаючи перевагу його індійському. Але на батьківщині кіпрею, в Росії в цей час ринок заполонив індійський чай, і цілющий національний напій незабутньо забутий. Адже цей ароматний, трохи терпкий напій не тільки смачний, але й дуже корисний для всього організму.
Зараз ферментований копорський чай є справжнісінькою рідкістю. Виробляють його, на жаль, у дуже малих кількостях. Проте, обов'язково слід скористатися можливістю і іноді поповнювати свій раціон цим цілющим напоєм.
Ферментований Іван-чай (копорський чай) має дивовижний, трохи терпкий смак з запашним квітково-трав'яним ароматом, і приносить величезну користь і бадьорість тілу.
Властивості ферментованого іван-чаю
Зміст та корисні властивості Іван-чаю (копорського чаю):
Одна з основних особливостей копорського чаю полягає в тому, що до цього напою не входить навіть найменша кількість кофеїну, а також щавлевої та сечової кислоти - речовин, які не дуже сприятливо впливають на людський організм. До нього не виникає звикання, як до звичайного чаю чи кави.
У 100 грн. листя Іван-чаю міститься від 200 до 400 мг аскорбінової кислоти (у кілька разів більше, ніж у лимонах).
Наявність у рослині заліза, міді, марганцю дозволяє вважати його засобом, здатним покращувати процес кровотворення, підвищувати захисні функції організму.
Також цей напій рекомендується вживати при різних інфекційних захворюваннях.
При регулярному вживанні копорського чаю, що містить у своєму складі такі важливі елементи як залізо, марганець, мідь, нікель і титан, значно підвищується тонус людського організму.
Крім того, він дуже позитивно впливає на працездатність людини.
Застосування копорського чаю
Іван-чай копорський ферментований діє:
в'яжуче та протизапальне; болезаспокійливе та жарознижувальне;
заспокійливе при стресах, нервових навантаженнях;
знімає харчові, алкогольні отруєння, протвережує; олужнює, очищає кров;
підвищує імунітет;
відновлює сили при виснаженні;
корисний при гіпертонії, атеросклерозі та недокрів'ї;
корисний при подагрі та порушенні сольового обміну; зарубцьовуються виразки шлунково-кишкового тракту;
корисний при каменях у печінці, нирках та хворобах селезінки;
корисний при внутрішніх кровотечах, болючих менструаціях;
зміцнює коріння волосся; зменшує інтоксикацію при раку;
допомагає позбутися простатиту та аденоми передміхурової залози.
Склад визначає різноманіття цілющих властивостей Іван-чаю. Завдяки високому вмісту аскорбінової кислоти і біофлавонідів (вітамін Р), рекомендований для підвищення імунітету і опірності різним інфекціям, зміцнення кровоносних судин, пов'язує і виводить важкі метали, очищає організм при різних інтоксикаціях, в тому числі алкогольних, від радіаційного захворюваності. . Благотворно впливає на імунну та ендокринну системи, ефективний при будь-яких запальних процесах, має виражену заспокійливу, м'яку снодійну дію.
Спосіб приготування ферментованого іван-чаю
Засипати чай із розрахунку 1 чайна ложка на 100 мл. окропу.
Наполягати щонайменше 15 хвилин.
Рекомендується неодноразове заварювання для повної витяжки з чаю всіх корисних речовин.
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Тип чаю | Зелений чай |
Склад чаю | Моночай |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Гранульований |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
- Ціна: 99 ₴